Langs de Diemel
Door: JA
Blijf op de hoogte en volg Joop en Ali
20 Mei 2014 | Duitsland, Warburg
“Donnerwetter!” Naar Praag? Hebben jullie een half jaar de tijd of zo ? De bejaarde heer die een stukje met ons mee fietst als wij Wiedenbrück verlaten valt bijna van zijn e-bike van verbazing. Na Rietberg verlaten we de Ems-route om bij Delbrück de route naar Praag op te pikken. Daar zien we FIS-sticker (Fietskaart Informatie Stichting) geplakt op een paal. De route is door deze stichting, van de Europafietsers, ontwikkeld. Deze stickers zullen ons tot aan Praag begeleiden. Om het te vieren zoeken we een mooi , zonnig terras op om koffie te drinken, dat spreekt vanzelf. Aan de Duitse gewoonte om op zondagochtend te gaan Frühschoppen doen we even niet mee. Vandaag fietsen we een halve dag. De middag gebruiken we voor onderhoud, van onszelf, de was en de fiets. En gewoon een paar uurtjes lezen en luieren in het zonnetje. Morgen gaat het klimwerk beginnen!
Warburg, maandag 19 mei 2014
Bij het eerste kopje koffie kan Ali geen weerstand bieden aan de typisch Duitse “rhabarberkuchen”. Ze had er al een tijdje naar uitgekeken. Deze was nog in de aanbieding ook! Maar dat maakt niets uit, een leuke bijkomstigheid. Het daarna komende klimwerk stelde niet zo veel voor. Een geleidelijke stijging tot 420 m met een klein stukje 8%, dat was in Spanje wel anders. Na het klimmen dalen we af naar de Diemel. Deze rivier volgen we tot Bad Karlshafen waar deze in de Weser uitkomt. Maar eerst gaan we kamperen op de camping van Warburg. Ons niet onbekend. Daar hebben we ooit eens met decaravan een nacht gestaan. Het was toen bloed en bloed heet! Nu hebben we over de temperatuur niets te klagen. Op de camping maken we een praatje met een echtpaar van onze leeftijd dat ook de Praag-route volgt. Zij maken wat kortere dagafstanden dan wij doen. Wij fietsen tot nu toe tussen de 80 en 90 km per dag.
Tschüss, JA
20 Mei 2014 - 21:45
Henny:
Succes nu nog even het laatste stukje naar Praag en dan de fietsen verruilen voor waterfietsen bij Kroatie.
Gr. je broertje -
20 Mei 2014 - 21:46
Joke:
Hallo Vakantiegangers, die e-bike leek mij wel wat haha kom ik ook ergens.
Leuk dat mensen altijd verbaast zijn wat je als fietser al niet kan.
Jullie krijgen ook de groetjes van Richard en hij is blij dat jullie genieten en wenst jullie veel fietsplezier.
Vele knuffels van ons xxxxx -
21 Mei 2014 - 10:35
Willemijn:
Rabarbertaart! Daar heb ik zulke goede herinneringen aan. En ik bak ze nu ook zelf. Helaas is de rabarbertaart afgelopen als jullie terug komen. Maar dan komen jullie maar iets anders eten. Want dat zat nog in het vat!
Veel fietsplezier! -
23 Mei 2014 - 18:15
Harrij/ina:
Hoi fietsers
we staan nu,23-5, in salamancha.alles kits alleen het
weer kon wel wat beter.
We stonden vanmorgen in de Picos in een hele mooie
sneeuwbui!!!!.Rondom mooie besneeuwde hellingen.
Gaan overmorgen verder richting Cordoba.
groetjes H en I