Snorkelen
Door: ali/joop
Blijf op de hoogte en volg Joop en Ali
28 Januari 2012 | Thailand, Bangkok
De bungalow geeft ons een campinggevoel, slapen onder het muskietennet doet denken aan ons tentje. Het bed is groot en heeft een prima matras, dus uitgeslapen kunnen we aan de snorkeltrip beginnen. Om kwart over 9 komen we bij het vertrekpunt, krijgen vinnen en masker aangemeten, een lunchpakket en een grote fles water. Reddingsvesten zijn al aan boord. Samen met vier andere toeristen, de schipper en zijn hulp, varen we naar de Westelijke eilanden van de Adang Archipel. Ongeveer een uurtje op de boot, wordt al kletsend met elkaar doorgebracht. Er staan behoorlijke golven, de Canadese dames hebben uit voorzorg al een pilletje genomen en bieden Ali ook een pilletje aan. Dat lijkt haar niet nodig, daar krijgt ze later spijt van, want ze wordt zowaar een beetje zeeziek.
Het programma voorziet 2 rotseilandjes voor de lunch, een bezoek aan Koh Dong waar apen leven en ter afsluiting nog weer een snorkeleilandje.
Wat we zien is boven verwachting, het is net alsof we in een tropisch aquarium zwemmen. Hele grote vissen zien we niet, maar de diversiteit, ook tussen de verschillende snorkelplekken, is enorm. Ook het koraal op de verschillende stekken is sterk verschillend en erg mooi. De schipper geeft ons alle tijd en het groepje kan zelf aangeven wanneer het verder wil. De dag vliegt voorbij, de terugreis verloopt probleemloos. Een zeer geslaagde dag. De vrouw van de verhuurder kookt uitstekend, de aangeboden lunch is prima. We besluiten ’s avonds in hun strandrestaurantje te gaan eten, daar eten we een van de lekkerste Pad Thai tot nu toe, ook de tempura is heerlijk. Over het strand, hier zitten groepjes jongeren met gitaar, een zeer ontspannen sfeer , lopen we terug naar de bungalow,. Kortom een prima eilandje!
Groet, JA
28 Januari 2012 - 06:21
Carla Wind:
Hoi Joop en Ali,
Jullie kunnen meepraten over het "Zwitserleven"
Dick en Carla
28 Januari 2012 - 12:04
Margreet:
WAT DOEN WIJ TOCH VERKEERD................................................?
DIT is leven ! -
28 Januari 2012 - 13:37
Joke:
Hoi Joop en Ali, al met al is dat zeker genieten, hebben jullie nog niets op het oog om ergens te blijven? Wij volgen wel en zijn van alle markten thuis ;-)
Margreet tja we doen alles verkeerd door in het koude noorden te blijven.
Vele knuffels xxxx -
28 Januari 2012 - 22:47
Lia.:
Nou, ik geniet hier thuis ook van jullie Zwitserleven! Bedankt voor alle mooie verslagen. Wat reageren betreft ben ik echt lui, ik laat het maar over me heen komen, reken maar dat ik het fantastisch vind! Eindelijk de oudere backpacker gezien, maar die op het bankje doet daar niet voor onder hoor! Heerlijk in dat frisse water hè.
Morgen ga ik weer voor een weekje naar Limburg. We gaan de reis naar Noorwegen regelen. Ybe ziet daar erg naar uit na een vakantieloos jaar!
Groetjes, Lia.