Vals plat
Door: ali/joop
Blijf op de hoogte en volg Joop en Ali
28 November 2011 | Laos, Vangviang
Terwijl wij aan het ontbijt zitten, zien we de Nederlander vertrekken. Hij roept ons nog toe dat we hem vast wel zullen inhalen. Wij betwijfelen dat. Toch krijgt hij gelijk,maar niet omdat wij zo snel fietsen. Hij neemt alle tijd voor het maken van foto’s op een fantastische plek. We sluiten ons bij deze activiteit aan. Hij heeft gisteren de omgeving verkend en deze plek uitgekozen om de zonsondergang te fotograferen. Ook in de ochtend levert het mooie plaatjes op. Even later vervolgen we onze weg naar Kasi om een kopje Lao koffie te gaan drinken. De kwaliteit kan sterk variëren, ditmaal wanen we ons een beetje in Vietnam, heerlijke koffie.
Na Kasi verwachten we op grond van de routebeschrijving een licht traject. Toch klimmen we in het begin naar dezelfde hoogte als waar we vanmorgen begonnen zijn. Dit gebeurt voornamelijk door kilometers vals plat en een echte klim. Eigenlijk krijgen we dit pas in de afdaling door. We zien aan het eind van deze afdaling veel stalletjes met mandarijnen staan, kilometers lang. Je omkomt er niet aan om ook een kilootje te kopen.
Nu we afgedaald zijn en in de lager gelegen valleien komen zien we minder grote armoede. Er zijn meer stenen huizen en de mensen hebben stoelen om op te zitten. Ook is er meer activiteit, het passieve gehang voor TV of op het erf is minder opvallend. Het lijkt ook alsof hier de kinderschare minder groot is.
Overigens, overal, tot in de meest arme gehuchten toe, staat in de winkeltjes een grote koelkast. Dat hebben we in Vietnam en China wel anders meegemaakt, terwijl ze hier toch veel armer zijn. Voor ons fietsers wel prettig, altijd een koud drankje beschikbaar.
De laatste 20 km zijn zo goed als vlak, maar de weg is erg slecht. Vergelijkbaar met de rit naar Pak Mong. weer veel stofhappen. Tegen 14 uur komen we in Vang Vieng, we vinden een goed onderkomen in het VilayVong guesthouse. De airco kan weer aan, het is hier een stuk warmer.
De rivier, Nam Lik, speelt en belangrijke rol in dit backpackers oord. Morgen meer hierover.
Groet, JA
28 November 2011 - 08:04
Joke:
Hoi Joop en Ali, kom net thuis en het is al laat 9 u, erg druk gehad en geen eten, dat fruit trekt erg en neem snel maar een banaan.
Beter wat dan niets. Wat ziet alles er toch relaxd uit, heb ook zin in vakantie, maar moet nog wel een tijdje wachten tot morgen, dan is het mijn feestje ;-) doei he xxxx