Langs de Mekong
Door: ali/joop
Blijf op de hoogte en volg Joop en Ali
16 November 2011 | Thailand, Chiang Khong
Het belooft vandaag een mooie fietsdag te worden. Het traject is iets langer, 70 km, heuvelachtig en drie forse klimmen in de laatste 15 km. Gelijk met ons vertrekt een Zwitsers echtpaar, dat in hetzelfde resort heeft overnacht. Zij fietsen een meerdaagse tocht onder begeleiding van een Thaise gids en een volgauto voor het bagagetransport. Zij hebben dit arrangement geboekt in Chiang Rai.
Na enkele kilometers zien we een grote foto langs de weg, waarop te zien valt hoe een grote vrachtwagen door een noodbrug zakt. Er is nu een nieuwe noodbrug, we vertrouwen erop dat deze ons probleemloos kan dragen. Na 16 km over de grote weg naar Chiang Khong te hebben gereden, gaan we verder over een landweg (4001). Deze weg is zeer rustig en voert door een prachtige natuur. Halverwege deze etappe wordt het echt heuvelachtig en gaan het op en neer langs de Mekong en aan de overkant zicht op de bergen van Laos. We genieten van de prachtige uitzichten. Bij een luxe resort nog een kopje koffie gedronken. Het resort heeft een eigen groenten- en kruidentuin. Er is veel personeel aan het werk, de prijzen zijn voor Thaise begrippen nogal fors. Wederom geen gasten gezien.
Bij de eerste van de eindklimmen worden we door de Zwitsers en hun gids ingehaald. Bij het uitzichtpunt boven bespreken we het stijgingspercentage. De Zwitser schat 15%, de Thaise gids zegt 12%. Volgens Ali zit het er ergens tussen in, zij moest afstappen en een stukje duwen. Dit gebeurt meestal als het meer dan 12% is. De Zwitsers vinden het heel bijzonder van ons Nederlanders dat wij lol hebben in het bedwingen van deze hellingen en dat nog wel met bagage. De twee andere hellingen zijn iets minder heftig, we blijven in het zadel.
Morgen een beetje relaxen, de uitbestede was weer ophalen en de Mekong over ( boot naar Houayxai Laos).
Daar gaan we overnachten . Dan overmorgen de slowboat naar Pak Beng ( 1 dag varen). Hier overnachten en dan fietsen we in 4 dagen naar Luang Prabang. Vermoedelijk daar weer internet, dus mogelijk de komende dagen geen update. We zullen zien.
Groet, JA
16 November 2011 - 07:39
Joke:
Hoi Joop en Ali, na deze toch wel zware klim hebben jullie dat pilsje ook wel verdient.
Die zwitser heeft het goed begrepen, laat een auto het zware werk maar doen.
Des te meer een grote prestatie voor jullie. Wens jullie veel plezier en geniet even van de rust om bij te komen. Vele knuffels xxxx -
16 November 2011 - 10:05
Eggo Streuper:
goede morgen alie en joop
weer een indrukwekkende reis,
mooie foto,s van de omgeving,
ik heb de kaart bij de computer hangen om jullie te volgen.
veel fiets plezier,en steeds maar lekker eten,jam jam.
de groeten van eggo streuper. -
16 November 2011 - 14:51
Lia Pluymers:
Ali, ik kan me levendig indenken hoe het was om die fiets te duwen (deden we ook in Duitsland).
Zit je op die foto aan een Weiszen?
Wat is het toch een prachtig landschap!
Ik ga een paar dagen naar Limburg, dus even rustig aan.
Groetjes, Lia. -
16 November 2011 - 17:10
Jan:
Hoi Joop, begrijp ik goed dat Ali moest afstappen om jou te duwen? en kon jij die helling niet berekenen? 12% is maar 6,8 graden dat is toch niet zo steil? Julllie zijn in Oostenrijk en Italie toch wel steiler tegen gekomen. In ieder geval zullen we vanavond weer een proost op julllie uitbrengen. Ook nog de groeten van Gre.
16 November 2011 - 17:40
Hilja:
prachtig elke dag jullie reisverslag!
nog geen school tegen gekomen Ali?
en waar jullie tot nu toe hebben moeten overnachten is ook niet verkeerd.....
veel fietsplezier verder,
groetjes.