Hot spring - Reisverslag uit Shangri-La, China van Joop en Ali BoumanSchuil - WaarBenJij.nu Hot spring - Reisverslag uit Shangri-La, China van Joop en Ali BoumanSchuil - WaarBenJij.nu

Hot spring

Door: ali/joop

Blijf op de hoogte en volg Joop en Ali

29 April 2010 | China, Shangri-La

Xanggelila, woensdag 28 april 2010

Vanmorgen scheen de zon! We besloten dan ook een dagje te blijven om in de omgeving van Xanggelila (Chinees voor Shangri-La) te fietsen. Het eerste doel was Tiansheng Hot spring in het nationaal park, 20 km fietsen. Op weg er naar toe kwamen we langs de school, waar ook de kinderen van het weeshuis naar toe gaan. Het was ongeveer half elf en van verre hoorden we al luide muziek. De voltallige schoolbevolking stond op het schoolplein te dansen. Jong geleerd, oud gedaan, we zien dezelfde bewegingspatronen terug bij de dansers op de pleinen van de verschillende steden die we hebben bezocht. Bij de Hot spring aangekomen bleken er twee badmogelijkheden te zijn, een groot en ongezellig bad waar niemand was ( de entreeprijs zal hier ongetwijfeld een rol spelen, ongeveer 10 euro pp!) en iets verderop enkele kleinere baden, vooral bezocht door locals. Dat leek ons veel leuker en de aanwezigen moedigden ons aan om er bij te komen, we kregen zelfs een bassin voor ons tweeën en allerlei aanwijzingen hoe er gebaad moest worden, zoals scrubben onder een hete straal zwavelhoudend water van ongeveer 40 graden. Na het bad verkwikt verder gefietst naar een van de oudste tempels in Yunnan, de Dabao tempel. Daar aangekomen zagen we alleen een soort oude boerderij en er omheen ongelooflijk veel gebedsvlaggen. De hele heuvel waarop het gebouw, dit was dus de tempel, stond, was met deze vlaggen en gebedsstenen bedekt. Gebedsmolens speelden ook een belangrijke rol, ze waren er in alle maten en vormen.
Op de terugweg kwam Joop bijna in botsing met een yak. Geiten,schapen, varkens, paarden en yaks lopen waar ze willen, zelfs midden in de stad komen we ze tegen. We kwamen door verschillende Tibetaanse dorpjes en werden steeds luid begroet door de niet-schoolgaande peuters, de meesten met een forse snottebel.
De omgeving blijft fascinerend, we fietsen al zo hoog en toch zien we nog hele hoge bergen om ons heen, het zijn dan ook allemaal 4- en 5 duizenders.
In de loop van de dag werd het steeds donkerder, we hebben nu definitief besloten af te zakken, of te wel we beginnen aan de terugweg via andere wegen.

Groeten JA

• 29 April 2010 - 07:01

Harrij/ina:

wat een schitterende fietsomgeving

• 29 April 2010 - 08:22

Jan En Margreet:

Wij gaan nu fietsen in Abruzzo en komen zondag over een week weer terug. Ook best wel fascinerend !
    Snik ! Toch wel heerlijk dat dit alles nog voor ons in het verschiet ligt..... (wel met de auto dan)

• 29 April 2010 - 10:12

Joke:

Hallo Joop, werkt het honden fluitje niet voor deze gevaarte op de weg
    :-)helemaal te gek zo hoog in de bergen en dan nog hogere bergen om je heen. Merken jullie het wel dat de lucht hier minder zuurstof houdend is? Succes met het uitzoeken van de volgende rit, richting de terug weg. Heb het gevoel dat jullie niet eens weg zijn. xxxx haha hebben veel meer contact dan anders.

• 29 April 2010 - 10:51

Lia:

Nu begrijp ik waarom die Chinezen op hoge leeftijd zich zo mooi bewegen! Op google zag ik dat het één en al vlag is bij die tempel, apart hoor! Klinkt raar hoor, de terugweg nemen.
    Levendig, al die beesten op de weg. Niet eng? Vooral die met die horens! Fietse en genieten, groetjes.

• 29 April 2010 - 18:46

Emjo:

Dag schoonouders,

Wat een super uitzicht die witte toppen! Iets spitser dan Dalaas. Wellicht zitten jullie over 7 maanden lekker weer op de wintercamping! We komen graag langs met mannetjes. Succes met jullie laatste loodjes (berg af.....).