Regendag - Reisverslag uit Paestum, Italië van Joop en Ali BoumanSchuil - WaarBenJij.nu Regendag - Reisverslag uit Paestum, Italië van Joop en Ali BoumanSchuil - WaarBenJij.nu

Regendag

Door: JA

Blijf op de hoogte en volg Joop en Ali

14 Juni 2018 | Italië, Paestum

Paestum, 14-06-2018

Gisteravond heeft Ali de meneer van de winkel een app en een foto gestuurd om te laten zien hoe blij ze is dat haar bril weer terecht is. De meneer reageert onmiddellijk met “ Glad to help you”.

En weer regent en onweert het als we wakker worden. Maar nu hebben we geen haast. Voor 10 uur hoeven we het appartement niet uit. De eigenaresse waarschuwde al voor een slechte dag. We kunnen, als we willen, een dag langer blijven. Dat gaan we niet doen. Voor buien kunnen we schuilen. Als het droog is vertrekken we. Ali gaat eerst nog foto's maken van mooie grijstinten van zee en lucht. We raken aan de praat met een meneer uit Rostock. Hij toont veel belangstelling voor ons en de fietsen. Hij vertelt dat hij ook veel fietst, maar nu niet. Hioj vraagt of hij een foto van Ali en haar fiets mag maken “ Oh Mann, wass ist dass schön “ roept hij uit. Ali gaat er vanuit dat dat op haar slaat... Het al 10 uur geweest voordat we “echt” gaan fietsen. Na 5 km (klimmen) kunnen we net op tijd een prachtige schuilplaats vinden. De regen komt met bakken uit de hemel. Na een half uurtje kunnen we weer verder. Nabij Salerno is het weer raak en schuilen we in een gangetje waar een mevrouw bezig is de was op te hangen. Daarna blijft het droog. Wel zien we links van ons de rest van de rit een inktzwarte lucht hangen. Op de camping bij Paestum kunnen we de tent nog net op tijd droog opzetten. De camping heeft een prachtige “kantine” met bar en restaurant. Daar eigenen we ons een knus hoekje toe. Meerdere campinggasten doen hetzelfde. Kinderen kijken tv en volwassenen drinken een drankje. Het fantastische zwembad op deze camping gebruiken we niet. Het strand, aan de overkant van de weg, ook niet. Om 6 uur is de atmosfeer rustig geworden, de wind gedraaid en de zon schijnt weer. Precies zoals Italianen ons onderweg al hadden voorspeld. De wind uit het zuidwesten brengt regen. Dat hoort bij oktober/november maar niet in juni.
Ciao, JA

• 15 Juni 2018 - 14:08

Hannekevijfhuizen@ Hotmail.com:

Hai JenA,
    Ook wij zijn ooit in de regen naar Paestum gefietst vanuit de bergen van de Silento.
    Wat een overblijfselen daar!
    Jullie fietsen langs de kust verder,denk ik zo. We volgen jullie steeds.
    Wij zijn bij Comomeer. 2 dagen wat minder,spatje regen,maar gister,vandaag en komende dagen is het warm.
    Groetjes, Hanneke en Dick.