Tussen de jaarplaatsen - Reisverslag uit Ascea Marina, Italië van Joop en Ali BoumanSchuil - WaarBenJij.nu Tussen de jaarplaatsen - Reisverslag uit Ascea Marina, Italië van Joop en Ali BoumanSchuil - WaarBenJij.nu

Tussen de jaarplaatsen

Door: JA

Blijf op de hoogte en volg Joop en Ali

16 Juni 2018 | Italië, Ascea Marina

Ascea, 15-06-2018

De wind is naar het noorden gedraaid en 's nachts blijkt die ook regen te brengen. Maar als we opstaan is het droog en komt de zon door. We fietsen eerst naar de oude Griekse stad Poseidion (nu Paestum). Daar is het gisteren door het slechte weer niet meer van gekomen. Twee jaar geleden hebben we zoveel Griekse oudheden gezien, dat we niet meer zoveel behoefte hebben het complex in te gaan. En van buiten de hekken hebben we een prima zicht op het tempelcomplex. Poseidion is in de 7e eeuw vC gesticht. De Grieken hadden toen Zuid-Italië en Sicilië gekolonialiseerd. Magna Greca heette het toen. Poseidion heeft een interessante geschiedenis. Na het bezoek fietsen we het nationale natuurpark Cilento in. Ook deze kust is weer schitterend maar veel minder bekend dan de Amalfikust. Eeuwenoude dorpjes, mooie baaitjes en geurige pijnbomen. Ook horen we de cigales weer. De klimmen langs de kust zijn veel maar komen nauwelijks boven de 100 m. Dus zoevend de dorpjes in en klimmend er weer uit. Op internet hebben we een leuke camping met een mooi strand uitgezocht. De werkelijkheid is toch wel iets anders dan de foto's op de site laten zien. Alleen maar stacaravans, ingepakt in allerlei doeken, dakjes en andere installaties om de zon te weren. Wij komen gezellig tussen de luid kwetterende Italiaanse families te staan. Het is vrijdagavond dus ze komen binnen druppelen. Helaas begint het om 6 uur weer te regenen. Ook op deze camping is een (schuil)bar. En naast de camping, aan het strand, is een pizzeria. Daar eten we een fantastische pizza. Joop heeft nog nooit zoveel vis in zoveel variëteit op zijn pizza gehad. Gamba' s garnaaltjes, vongole, cozze, polpa, sardientjes, Zaterdag wordt weer een zonnige dag voorspeld. We nemen een dagje “vrij”. Lekker lezen aan het strand. We melden ons zondag weer.
Ciao, JA

• 16 Juni 2018 - 09:18

Joke:

Hoi Joop en Ali, dat staat perfect tussen de caravan's in :-)
    Wat een bak dat het alleen voor jaarplaatsen is, wel fijn dat jullie er toch mogen staan hoop dat het weer mooi blijft hier heeft het net geregend en zit de zon nog achter de wolken hier wordt niet ge BBQ vandaag, het is ideaal weer voor het nw graszaad ;-)
    Fijne dag nog en bedankt voor jullie belletje, liefs van ons 4 xxxx

• 16 Juni 2018 - 16:01

Margreet:

Kan hier thuis de verhalen weer lezen. In Palombaro alleen het eerste stukje. Dat schiet niet op. Zijn hier nu 3 dagen en heb het hier al wel weer gezien. Gezeur om de kop. Te veel
    Te veel van alles. Over een week vliegen we terug.