Waar zijn we?
Door: JA
Blijf op de hoogte en volg Joop en Ali
09 Juni 2016 | Italië, Ravenna
Na nachtelijk regen en onweer is het droog wanneer wij, niet al te vroeg, vertrekken. Eerst nog uitgebreid genieten van het riante ontbijt. Met 5 soorten gebak! Als toetje neemt Ali 2 stukjes en Joop 1. De eerste 20 km gaan weer langs het strand (Lungomare). Dus links hotels en rechts stoelen en parasols. We raken er een beetje gedesoriënteerd van. Waar zijn we eigenlijk? De badplaatsen rijgen zich aaneen. De volgende 20 km fietsen we door bebouwing iets van de kust af. Het kan ons niet echt boeien. In Cervi zien we een fietsbord: Ravenna. We besluiten deze te volgen. Dat doet de route op de GPS ook. Nog 22 km tot het centrum van Ravenna, volgens de GPS. Maar na een paar km scheiden zich de wegen van de borden en de GPS. Wat gaan we doen? De fietsborden staan er niet voor niets dus die volgen we. Omdat we pas om 4 uur in onze B&B terecht kunnen, besluiten we bij een restaurant een dagmenu te nemen. De drankjes zijn inclusief; de keuze is wijn of water en koffie na. Water hebben we in onze bidons en koffie hebben we al gehad. Dat wordt dus wijn. We fietsen vlak en de benen gaan vanzelf. Na de lunch raken Joop en de GPS een beetje van slag. De fietsroute gaat namelijk heel grillig verder. Wel mooi, door het Parco della Delta de Po. Het lijkt wel het Lauwersmeergebied. Ook hier een soort schelpenpaden. Over bruggetjes, langs watertjes en door een bos. Waar zijn we? Nou, zolang we maar fietsbordjes Ravenna zien is er toch niets aan de hand, zegt Ali. Joop voert voor alle zekerheid alvast de coordinaten van de B&B in, nog 24 km! He, hoe kan dat? Rijden we in rondjes? We zijn de fietsbordjes Ravenna trouwens ook een beetje kwijt geraakt. Dan maar op het gevoel naar het noordwesten. Dan zien we een geïmproviseerd bordje met daarop Ravenna. De GPS blijft meer dan 20 km aangeven, zucht.... We blijven de “nepbordjes” volgen en komen weer in de bewoonde wereld. Daar vragen we een dame de weg. Links, rechts, nieuw fietspad, brug over en dan zo het centrum van Ravenna in, zegt ze. Minder dan 10 km. Het blijkt te kloppen. Maar de GPS is het hier niet mee eens: nog 22km te gaan! Intussen, het is de hele dag droog geweest, begint het te regenen en even later plenst het. We gaan even schuilen en Joop controleert nog eens de GPS. Hij ziet ziet dat de door hem ingevoerde coordinaten niet kunnen kloppen (foute invoer!) , maar hij weet de juiste ook niet meer. Proberen te navigeren op straatnaam gaat ook niet, de naam wordt niet herkend. Dus moeten we ouderwets de weg vragen. Gaat ook prima, kost alleen wat meer tijd. Als verzopen katten komen we om half vijf bij de B&B aan. Die is knus en we hebben een overdekte patio bij de kamer. Terwijl het regent kunnen we nog buiten zitten want het is absoluut niet koud.
Ciao, JA
09 Juni 2016 - 22:49
Margreet:
Wat zullen jullie blij zijn geweest toen je eindelijk de B&B zag ! Ik word helemaal moe als ik eraan denk ! Een hele succesvolle verdere fietstocht gewenst.
liefs, Margreet -
09 Juni 2016 - 22:59
Joke:
Wat een vreemd bord, daar zou ik ook van slag van raken :-)
Blij dat mondeling je altijd nog ver komt, hoe ouderwets het werkt altijd.
Hoe kan het dat je gps van slag is? kortsluiting door de regen? bedoel vochtig geworden?
Hoop dat het morgen weer goed gaat, stuur nu een mail xxxx