Gallipoli
Door: JA
Blijf op de hoogte en volg Joop en Ali
21 Mei 2018 | Italië, Gallipoli
Deze kustlijn valt niet te vergelijken met die van gisteren. Vlak en een beetje saai, maar wel met langgerekte zandstranden. Alles is hier ingesteld op het strandtoerisme. In de plaatsjes veel accommodatie, horeca en winkeltjes die strandspullen verkopen. Er heerst een totaal andere sfeer. Het is zondag, mooi weer en veel Italiaanse dagjesgasten. Wel gezellig om er tussen te zitten met een kopje koffie. Ook hier weer veel fietsers. Er wordt serieus werk gemaakt aan het ontwikkelen van het fietstoerisme. Allerlei arrangementen zijn mogelijk, met of zonder bagagevervoer. Onder begeleiding of zelfstandig een rondtoer maken. We rijden nu tegen de wind in, maar die is gelukkig afgezwakt. Als we Gallipoli binnen rijden zoeken we eerst een terrasje op. Die vinden we bij de Fontana Ellennistica, daterend uit de Hellinistisch-Romeinse tijd. Ali zoekt in haar e-book, Ciao Tutti Puglia (bedankt voor de tip Margreet), informatie op over Gallipoli. De naam komt van het Griekse Kalè Pòlis oftewel: mooie stad. Een absolute must see. Maar dat gaan we vanavond doen. We rijden nu eerst naar de camping. Op deze camping kan de ACSI-kaart gebruikt worden, dus bijna vol met Nederlanders en Duitsers.
Rond half 7 fietsen we terug naar Gallipoli. Het is inderdaad een mooi stadje. Alleen jammer dat het, nu al , overlopen is. Weer veel horeca en winkeltjes die allen hetzelfde aanbieden. Op een terrasje schuiven we aan bij een groepje Zweedse dames die we al een paar keer tegengekomen zijn op hun (huur)fietsen. We brengen heel genoegelijk een uurtje met elkaar door. Een van de dames is geboren op Sri Lanka. Daarna gaan we eten in een goed aangeschreven visrestaurant. Dit restaurant is een beetje verstopt in een steegje. Er zitten veel Italiaanse families, vaak een goed teken. Het eten, vooral de antipasti, is verrukkelijk. Voldaan fietsen we weer terug en belanden voor het gesloten hek van de camping. Alle campinggasten krijgen een e-card voor het hek, maar dit geldt niet voor fietsers. Er is bovendien geen loopdeur. Maar dit probleem wordt telefonisch opgelost.
Ciao, JA
21 Mei 2018 - 07:24
Ida Enj:
Hallo Alie e Joop zo ik jullie programma lees hebben jullie het wel weer naar jullie zin.
Nou geniet er maar van hoor fijne vakantie.
Ida jan -
21 Mei 2018 - 13:38
Joke:
Hallo Vakantie gangers het ziet er fantastisch uit en ja lijkt idd wel op een Hollandse kust alleen zie je bij ons vaak wel wat meer wolkjes :-), groetjes tot het volgende blog :-)