Poona Day - Reisverslag uit Kandy, Sri Lanka van Joop en Ali BoumanSchuil - WaarBenJij.nu Poona Day - Reisverslag uit Kandy, Sri Lanka van Joop en Ali BoumanSchuil - WaarBenJij.nu

Poona Day

Door: JA

Blijf op de hoogte en volg Joop en Ali

31 Januari 2018 | Sri Lanka, Kandy

Kandy, 31-01-2018

Na het ontbijt nodigt de familie ons uit in hun woonkamer. Daar bewonderen we uitgebreid familiefoto's. Om ongeveer 10 uur lopen we samen met Marijke en Jan Piet naar het centrum. Daar drinken we een kop koffie uit een Italiaans apparaat, de dames cappuccino. Daarna scheiden onze wegen zich. We spreken weer af met elkaar rond borreltijd.(bier gisteren al gekocht) Wij gaan eerst shoppen. Ali scoort een leuk hemdje, passend bij haar blauwgroene broek. Joop koopt een datakabeltje voor zijn telefoon. Dan is het alweer tijd om te lunchen. Na de eierbal ontdekken we de kroket! Die ziet er precies zo uit als bij ons in Nederland, maar is gevuld met een pittige groente curry. Mmm... Daarbij een groot glas watermeloensap. We kunnen er weer tegen. We gaan naar het museum en dompelen ons onder in de geschiedenis van het Boeddhisme. Het weer is ons goed gezind, warm maar bewolkt. We hebben een klein buitje gehad. Het is vandaag Poona day (volle maan). Dat is voor de boeddhistische Sri Lankezen een vrije dag. In de Tempel van de Tooth, waar de linker boven hoektand van Boeddha wordt bewaard, vinden daarom vanaf 18.30 allerlei ceremonies plaats. We besluiten rond die tijd naar de tempel te gaan. Eerst nog even relaxen in ons onderkomen. Met de tuktukchauffeur die ons naar boven heeft gebracht spreken we af dat hij ons om 17.30 weer komt halen. En hij staat er stipt op tijd. In de tempel wordt op deze dag de deur geopend waarachter (nog weer een deur) de schrijn met de Boeddhatand bewaard wordt. De pelgrims lopen langs de geopende deur en maken een kleine buiging met gevouwen handen. Voor dit ritueel zijn er vele bloemen neergelegd. Daarna gaan we wat eten op de veranda van een restaurant gevestigd in een oud koloniaal gebouw, The Pub. Deze dag wordt er in de openbare gelegenheden geen alcoholische dranken verkocht, dus het wordt water en ginger ale. Kandy, de laatste koningsstad, met vele oude koloniale gebouwen, heeft een prima indruk achter gelaten. We hebben genoten. Morgen beginnen de bergetappes.
Wordt vervolgd, JA

• 31 Januari 2018 - 22:40

Joke:

Het lijkt me een heel bijzonder moment wanneer de tempel deuren open gaan dat is niet iets wat je snel weer mee maakt. de kroket lijkt me ook lekker ben benieuwd als jullie weer thuis zijn wil die heerlijke receptjes van jullie wel proeven.
    Hier is de "blauwe maan", ook goed te zien mooi rond en groot net tussen de buien door goed te zien :-)