Huacachina
Door: JA
Blijf op de hoogte en volg Joop en Ali
20 November 2016 | Peru, Pisco
We staan om half 6 op en zitten om 6.15 aan het ontbijt. De bus brengt ons om 7 uur naar de haven van Paracas om vandaar de Ballestas eilanden te bezoeken. Deze worden ook wel de kleine Galapagos genoemd. Maar eerst stoppen we nog even bij de haven van Pisco en kijken daar wat rond. Om half 9 begint de boottocht naar de eilanden. Onderweg zien we op een schiereiland de Candelabro, een indrukwekkend geoglief. De tekening is eeuwen bewaard gebleven dankzij het constante klimaat. Men weet nog steeds niet hoe oud en wat de betekenis is. Dus een mysterie. Vervolgens varen we naar de eilanden. Wat we te zien krijgen is spectaculair: enorm veel vogels, pinguïns en zeeleeuwen. Woorden schieten te kort, zo mooi.
Vervolgens rijden we door naar Ica en doen onderweg nog een wijnbodega aan. Een leuk intermezzo; naast de rondleiding is er ook een wijnproeverij.Prima. 5Km voorbij Ica ligt de oase Huacachina. Het water van deze oase is groen en wordt omringd door palmen en hoge zandduinen. Je kan met een dune buggy door deze duinen raggen of gaan zandboarden. Wij doen daar even niet aan mee. Een terrasje lokt ons meer, vooral omdat het heel erg warm is. Huacachina is niet alleen geliefd bij de Peruanen, maar ook de backpackers hebben deze plek ontdekt. Dus kroegen, disco's en hostals. Wel een relaxt sfeertje.
Adios, JA
21 November 2016 - 14:34
Joke:
Hallo Joop en Ali, dit hadden jullie zeker niet op de fiets gezien, dit heeft dus ook zeker zijn voordelen.
Wat een belevenis om dit mee te mogen maken kan me indenken dat jullie hier goed van kunnen genieten, zoveel vogels bij elkaar heb ik ook nog nooit gezien :-) wat een pracht van een omgeving, hier kom je zeker ogen en oren te kort :-)
xxxx
21 November 2016 - 17:20
H Schuil:
Hoi wat fijn het is genieten van al het mooi,'s we hopen de verhalen en foto,'s te zien als jullie terug zijn
Blijf lekker genieten en tot horens.veel plezier h,ik,