Terug in de tijd
Door: JA
Blijf op de hoogte en volg Joop en Ali
08 Mei 2016 | Griekenland, Mikínai
We slapen uit, rommelen wat bij de tent en drinken koffie. We genieten van de geuren van de citrusbomen rondom ons. Sinaasappelen, citroenen en grapefruits. Af en toe ploft er een naar beneden, zo voor het oprapen. Een land van melk en honing.... maar niet te besturen. 's Middags gaan we naar het oude Mykene, de beroemdste plaats van de Peloponnesos. Het geslacht der Pelopiden (nakomelingen van Pelops) heerste in Mykene. Zij stonden bekend om hun moorden, overspel en vervloekingen. Schrijvers uit de oudheid hebben veel over de Myceners verhaald. In de Illias van Homerus was koning Agamemnon een van de hoofdpersonen. Hij was leider van het leger dat ten strijde trok tegen de Trojanen. De burcht (Acropolis) ligt imposant op een heuvel vanwaar de zee te zien is. Ook het museum is weer zeer de moeite waard. Vooral de fresco's vinden we interessant. Er is een replica van een dodenmasker waarvan men oorspronkelijk dacht dat het van Agamemnon was. Het echte masker is in Athene. Vanavond eten we met de familie van de camping met de pot mee. Oma, de kokkin, zegt dat het een maaltijd zonder vlees gaat worden. Prima. We zijn benieuwd.
Antio,JA
08 Mei 2016 - 20:25
Henk En Jacqueline :
Moi Joop en Ali,
Wat jullie ondernemen,zien,ruiken en beleven is voor ons keer op keer een waar genoegen om dit te mogen lezen en de bij gesloten foto,s te bekijken.
We zien lezen graag de komende reisverslagen.
De komende weken gaan wij onze spullen verzamelen en hopen begin juni richting Engeland te fietsen.
Rondje het kanaal wel te verstaan.
De tulpen in noord gunn zien we hopelijk het volgend jaar weer bloeien.
Een hartelijke groet uit Wijchen.
Henk en Jacqueline -
08 Mei 2016 - 23:14
Joke:
hallo Daar zijn we weer ;-), ziet er weer betoverend uit. de groetjes van ons 4 xxxx