Off line - Reisverslag uit Groningen, Nederland van Joop en Ali BoumanSchuil - WaarBenJij.nu Off line - Reisverslag uit Groningen, Nederland van Joop en Ali BoumanSchuil - WaarBenJij.nu

Off line

Blijf op de hoogte en volg Joop en Ali

27 Juli 2012 | Nederland, Groningen

Castera-Verduzan, zondag 8 juli 2012
We besluiten pas weg te gaan als alles, behalve de was, weer droog is. We hebben geen zin de boel weer nat in te pakken. We proberen de computer nog eens, maar alles blijft nog steeds zwart. We bellen Marije om de computercrash te melden op onze site. Voorlopig(?) off-line dus. De volgende camping is ongeveer 40 km verderop, een half dagje fietsen dus. Maar het is tenslotte zondag/rustdag. We drinken eerst koffie in Montesquiou en zien vervolgens de Endurance-rijders langskomen. We fietsen. met de nodige pauzes, op ons gemak naar Biran. Het is een authentiek mini-stadje met stadspoort. De kerk heeft een heel bijzondere retabel (altaarwand), geheel gebeeldhouwd uit steen. We komen een groep Cycling-tour fietsers tegen. Onder begeleiding, bagagevervoer/maaltijdverzorging etc., fietsen zij van Maastricht naar Lourdes. We fietsen nog een 10-tal km en zijn in Castera-Verduzan. Ook op deze camping hebben we al eens eerder gestaan, maar we kunnen ons er weinig van herinneren. Een heel mooie camping aan een Plan d’Eau. We mogen geen gebruik maken van de computer bij de receptie. We drogen alsnog de was. Het is zonnig weer met een lekker windje.

Moissac, maandag 9 juli 2012
Bij Lectoure rijden we de rivier de Gers over en fietsen we de Gascogne in. Wijnstruiken, meloenen en zonnebloemen bedekken de heuvels. Opvallend is dat de zonnebloemen nog helemaal in de knop zitten. Normaal om deze tijd zouden ze toch in volle bloei moeten staan, zover zuidelijk in Frankrijk. Maar ook hier heeft men een slecht voorjaar achter de rug en de zomer is tot nu toe ook wisselvallig. Op een terrasje ontmoeten we een Nederlandse fietser die de 100 Cols route rijdt. Die route kennen we niet, maar levert 80.000 hoogtemeters op horen we. Het is 25 graden en zwaar bewolkt, lekker fietsweer dus. We komen weer regelmatig wandelaars op weg naar Santiago tegen. Joop heeft het virusje van Ali overgenomen en zit snotterend en verkouden op de fiets. In de omgeving van Lectoure zien we veel Nederlandse auto’s/vakantiegangers. Lectoure heeft een super-de-luxe pretcamping met alles erop en eraan. Vermoedelijk veel Nederlanders op deze camping. Bij de grote Intermarche zien we buiten grote openbare wasmachines met muntbediening. (Inhoud 8 of 18! Kilo) Handig om te weten voor camperaars en fietsers. Je kunt er b.v. je slaapzakken wassen en drogen. Schijnt bij vele grote Intermarches aanwezig te zijn. De volgende stopplaats, het is intussen drukkend warm geworden, is Auvillar, waar we een colaatje drinken. Een stijlvol en schitterend bewaard gebleven stadje. Midden op het pleintje in het centrum staat een graanhal. Een overdekte markt in ronde vorm. Het laatste stuk naar de camping in Moissac is vlak en gaat over een fietspad langs de Garonne. Dat roept bij ons herinneringen op aan de totale zonsverduistering, midden overdag, die we hier vele jaren geleden hebben meegemaakt. Het begon toen te schemeren en de natuur ( de vogels) viel volkomen stil. Onvergetelijk. Op de camping van Moissac zijn veel, vooral Franse, fietsers. Onze fietsroute kruist hier de route “ Mer-sur-Mer”. Bij Franse fietsers populair, een traject langs kanalen en rivieren van Narbonne naar Bordeaux. Met onze verkoudheden, bij Ali afnemend en bij Joop volop, zijn we na bijna 90 km fietsen moe. Oom 10 uur zijn we al in diepe slaap.

Cahors, dinsdag 10 juli 2012
Voordat we op weg gaan naar Cahors brengen we nog een bezoek aan de prachtige abdijkerk van St. Pierre. Vooral het grote kerkportaal, waar vroeger veel pelgrims overnachtten, is gevuld met prachtig verhalend beeldhouwwerk, een meesterwerk uit de 12e eeuw. In Castelnau-Montratier, 35 km verderop, is markt. We kijken even rond maar vinden het niet leuk. Alleen kleding en schoenen. Om half 4 rijden we Cahors binnen over de beroemde “Pont Valentré”, een van de mooiste vestingbruggen van Europa. Deze brug wordt vak afgebeeld op de etiketten van wijnen uit deze streek. Evenals Tsaar Peter de Grote is Joop een liefhebber van Cahors-wijnen. Het hoogseizoen is aangebroken, de camping in Cahors staat bijna vol.
A bientôt, JA

• 27 Juli 2012 - 23:00

Joop En Ali BoumanSchuil:

Foto's plaatsen gaat niet als gewenst. Staan bij het vorige verslag. Lukt niet om ze bij dit verslag te krijgen. Opstartproblemen nieuwe vormgeving?
    Proberen het morgen weer.
    N.B. Ons netbook heeft hoogstwaarschijnlijk vochtproblemen gehad. Werkt intussen weer als vanouds. Alle informatie is dus beschikbaar.

• 28 Juli 2012 - 08:45

Joke:

Hoi Joop en Ali
    Gelukkig dat het meevalt, dan zien we binnen kort de rest van het verslag.
    Ga nu lekker slapen het regent, doei xx

• 30 Juli 2012 - 02:44

Saskia:

We denken hier in de States veel aan jullie, als we weer van die dappere fietsers langs de weg ziet gaan. Het verschil met Europa is denk ik wel dat zo'n weg hier 300 km kan duren zonder ook maar enige vorm van voorzieningen...Fijn dat jullie in elk geval weer goed thuisgekomen zijn (we hadden ook niet anders verwacht). Onze verhalen kun je lezen op: www.bertensaskia.blogspot.com Heel anders maar ook leuk (vinden wij).

Tot september!
    Liefs,
    Sas en Bert

• 03 Augustus 2012 - 22:21

Edmund En Jopie:

Groeten vanaf de camping in St.Julien de Lampon, in de buurt van Sarlat (Dordogne).
    Misschien zijn jullie hier ook langs gefietst....
    Wij maken bijna iedere dag een fietstochtje.

• 17 November 2012 - 18:56

Johan Nijburg:

Hallo Joop en Ali.

Onze reis naar Santiago is goed verlopen met erg mooi weer.
    Onze aankomst in Santiago was zaterdag 23 Juni zijn elkaar dus net misgelopen.

Ben jullie tel nummer kwijt.

Johan Nijburg
    telstar 28 9602 zw